Pages

3. Permainan surat beracun

Monday, June 6, 2011
Sambungan dari entry INI dan INI

Lepas semua penat tertido-tido dalam bilik monitoring
Petang tu kitorang adakan sukaneka kat pantai
Anehnya, takde sapa pun yang ngantuk time tu
~~ keh keh keh ~~

Game pertama : surat beracun

*Explaination: Orang pertama akan diberi beberapa baris ayat yang pening2 lalat dan kena hafal ayat tu, lepastu pemain pertama akan pas ayat yang di hafal pada pemain ke 2 dan begitulah seterusnya. Pemain terakhir akan catat ayat yang diterima dan berikan pada juri. Lagi banyak perkataan yang tepat, lagi cerah peluang untuk menang*


pass to
 pass to

Pass to




Dan berakhir dengan, Anisa

Ish, diorang nie, ayat senang pun susah nak ingat
Team kitorang berakhir dengan KEKALAHAN pada game pertama

Sepatutnya guna STRATEGI begini

 Sementara tunggu member pass ayat2  tu
Pemain pertama SMS jer jawapan pada pemain terakhir
yang kena catat jawapan atas kertas


Barulah team kitorang akan berakhir dengan
KEMENANGAN yang sangat bergaya

*Aku dah suruh buat camni, diorang jujur ler pulak, haha*



36 comments:

{ gedek! } at: June 6, 2011 at 9:18 AM said... Reply To This Commentreply

header baru!

{ Rahmad } at: June 6, 2011 at 9:21 AM said... Reply To This Commentreply

ble gne sms juga ker masa men game ni..

{ mizzkechique } at: June 6, 2011 at 9:33 AM said... Reply To This Commentreply

tu tak aci namanya... nk kena babap nih..

{ sue-ana } at: June 6, 2011 at 9:43 AM said... Reply To This Commentreply

camne bole xterpikir nk guna cara ni ek selama ni??bole aplikasikan la pasni. ngahahaha..(gelak jahat)

{ mas saari } at: June 6, 2011 at 9:47 AM said... Reply To This Commentreply

Mas panggil permainan ni telefon buruk...hehehehe

{ nuyui a.k.a miss NUSHA } at: June 6, 2011 at 10:02 AM said... Reply To This Commentreply

pndai2 cari jalan yg BENAR.. =)

{ Nora } at: June 6, 2011 at 10:24 AM said... Reply To This Commentreply

mana boleh guna sms... tak acilahhhh

{ mizzkechique } at: June 6, 2011 at 10:50 AM said... Reply To This Commentreply

CC kata duk dekat alamanda kan, duk mn yer?? rupenya kite dkt je..

{ Dee Chicuita } at: June 6, 2011 at 10:57 AM said... Reply To This Commentreply

hahaa nakal. tp bernak jugak idea CC :P

{ Cik Cempaka } at: June 6, 2011 at 11:13 AM said... Reply To This Commentreply

@gedek!

header tu comel cam uncle atau comel cam sy? hehe

{ Cik Cempaka } at: June 6, 2011 at 11:13 AM said... Reply To This Commentreply

@Rahmad

zaman dah berubah...=)

{ Cik Cempaka } at: June 6, 2011 at 11:14 AM said... Reply To This Commentreply

@mizzkechique

nak babap ngan rotan ke ngan chocolate bar.. ;)

{ Cik Cempaka } at: June 6, 2011 at 11:14 AM said... Reply To This Commentreply

@sue-ana

aplikasi diam-diam ja yer ^^

{ Cik Cempaka } at: June 6, 2011 at 11:15 AM said... Reply To This Commentreply

@mas saari

buruk pun buruk lah..hihi

{ Cik Cempaka } at: June 6, 2011 at 11:16 AM said... Reply To This Commentreply

@nuyui a.k.a miss NUSHA

itu lah...syukurlah yak terjebak dengan aktiviti penipuan =)

{ Cik Cempaka } at: June 6, 2011 at 11:16 AM said... Reply To This Commentreply

@Nora

alaaa...bukan selalu..haha
*idea jer, tp x guna pun*

{ Cik Cempaka } at: June 6, 2011 at 11:17 AM said... Reply To This Commentreply

@mizzkechique

sy kat sungai merab yang belakang putrajaya tu, tp 5 minit jer jarak ngan alamanda

{ Cik Cempaka } at: June 6, 2011 at 11:17 AM said... Reply To This Commentreply

@Dee Chicuita

hehe, nanti cuba lah yer

{ msredcheesecake } at: June 6, 2011 at 11:28 AM said... Reply To This Commentreply

CIK CEMPAKA YANG KIUT...JGN CHEATING!!!!BABAB KANG...

{ EZAN IDMA } at: June 6, 2011 at 11:34 AM said... Reply To This Commentreply

hahah best gile main permainan ni. mcm2 bunyi yg dngr

{ mizzkechique } at: June 6, 2011 at 11:43 AM said... Reply To This Commentreply

babap dgn rotan bersalut coklat.. mau x??


sungai merab?? akak duk seksyen 4tambahan bbbangi... sungai merab tu umah mak mertua kakak sulong akak..hehe

{ Norazlin Nordin } at: June 6, 2011 at 12:23 PM said... Reply To This Commentreply

terpikat ak ngan blog ni~

{ deeya } at: June 6, 2011 at 12:43 PM said... Reply To This Commentreply

jujur pun kalah jugak .. baek menyetan kan . hahaha ~

{ Cik Puan Izan❤ } at: June 6, 2011 at 2:46 PM said... Reply To This Commentreply

permainan ni mmg best kalo berakhir gdn kekalahan..barulah pecah perut...hahaha

{ EYFAalias } at: June 6, 2011 at 3:10 PM said... Reply To This Commentreply

hahahaha. dh lama tak main game ni. last2 selalu msti lain jadinya ayat tu. huhu

{ Cik Cempaka } at: June 6, 2011 at 3:34 PM said... Reply To This Commentreply

@msredcheesecake

Larikkkkkkkkkkkkkkkkkk...tanak kena babap

{ Cik Cempaka } at: June 6, 2011 at 3:34 PM said... Reply To This Commentreply

@EZAN IDMA

kelakar bila ada yang sesukati jer ubah perkataan jadi tongganglanggang...

{ Cik Cempaka } at: June 6, 2011 at 3:36 PM said... Reply To This Commentreply

@mizzkechique

kalo ada chocolate, ok ja..*sy chocolate addict*

Laaa, sy slalu lepak seksyen 5, umah adik.kalo sy jerit, sure MK dengar kan..hihi

*nanti sy g sana, sy jerit nama MK kuat2*

{ Cik Cempaka } at: June 6, 2011 at 3:36 PM said... Reply To This Commentreply

@Norazlin Nordin

Thanks, ada hadiah untuk kamo

{ Cik Cempaka } at: June 6, 2011 at 3:37 PM said... Reply To This Commentreply

@deeya

Tak perrr..next time kita menyetan..kuikui

{ Cik Cempaka } at: June 6, 2011 at 3:37 PM said... Reply To This Commentreply

@Cik Puan Izan❤

Kalo lagi banyak ayat nak di hafal, lagi banyak la merepeknya..

{ Cik Cempaka } at: June 6, 2011 at 3:37 PM said... Reply To This Commentreply

@EYFAalias

tu lah eyfa, saper suh tak sms orang terakhir..

{ mizzkechique } at: June 6, 2011 at 3:54 PM said... Reply To This Commentreply

kite sm..MK pun choc addict..


baek, jeritla sekuat ati...

{ esarli budak baik } at: June 7, 2011 at 9:10 AM said... Reply To This Commentreply

hepp x bek taw tipu2.. muahahahaa..

p/s : kiut nyer theme cik cempaka yg br nih.. ^__^

{ kAmi dAn mEreKa } at: June 7, 2011 at 6:31 PM said... Reply To This Commentreply

ni bukan main telefon rosak ea, hoho

biasa la tu, tak de nya yg dapat betul2 sempurna ayat tu, haha

{ anastotista } at: June 9, 2011 at 10:43 AM said... Reply To This Commentreply

Mana aku? apsal plak anisa? Anisah kan tengah nak tberanak kat hospital...aku orang last la...