Pages

Perempuan Mata Duitan

Thursday, April 7, 2011
Perempuan mata duitan?? eh ye ker
Lekaki...mata duitan ke tak???














Bagi aku, perempuan mata duitan ni memang wujud, sebabnya aku ada contoh terdekat yang berlaku di hadapan aku.

Ini kisah makwe abang aku, masa abang aku gaji rm 1500 dan hanya naik moto Honda 110cc, makwe dia senang-senang jer blah ngan lelaki lain yang ada kete dua tiga bijik.

Lepastu, bila abang aku dah senang sikit, dah ada moto Honda 1000cc, ada kete...terus makwe dia terhegeh2 nak balik kat abang aku. Abang aku cakap,

"Sorry lah dear derrr...gua dah ada pengganti yang labih baik dari lu"

Aku plak, aku memang suka duit,
Tapi sorry lah derr..aku bukan mata duitan yer
Aku tak kisah kalau pasangan aku nanti tak banyak harta
Tapi yang penting, kena ada kesungguhan untuk memajukan diri

Aku yang bukan mata duitan ni, sanggup bersusah payah untuk capai kesenangan bersama-sama.

*Bukan semua perempuan mata duitan OK*

31 comments:

{ Amiera Hilton } at: April 7, 2011 at 3:38 PM said... Reply To This Commentreply

materealistik. hehe

{ nur anis } at: April 7, 2011 at 4:18 PM said... Reply To This Commentreply

setuju!!! tak semua mata duitan..:)

{ bujal X } at: April 7, 2011 at 4:21 PM said... Reply To This Commentreply

perempuan kena materialistik~~nanti da kawin tak susah~~ok hapa kawin lelaki kaya??

{ mizzkechique } at: April 7, 2011 at 4:25 PM said... Reply To This Commentreply

hohoho..seb bek MK mukan spesis tu...
bersyukur apa yg ada...xyah nk memilih sgt...

{ Amira Anorah } at: April 7, 2011 at 4:36 PM said... Reply To This Commentreply

macam orang kate..susah sama susah..senang sama senang..hehe..kan?

{ Amira Anorah } at: April 7, 2011 at 4:38 PM said... Reply To This Commentreply

ENTRI BARU: MICHAEL LEARN TO ROCK IN MALAYSIA

{ Atie Serina } at: April 7, 2011 at 4:56 PM said... Reply To This Commentreply

sy mate duitan ckit la tp b'susah payah cri duit sendri bkn pengikis..hehe..

{ Cik Cempaka } at: April 7, 2011 at 5:13 PM said... Reply To This Commentreply

Amiera Hilton

lalalala~~~~

{ Cik Cempaka } at: April 7, 2011 at 5:14 PM said... Reply To This Commentreply

nur anis,

Kannn...mata grey ader lah =)

{ Cik Cempaka } at: April 7, 2011 at 5:15 PM said... Reply To This Commentreply

bujal X

tak mo lah menumpang harta orang...

{ Cik Cempaka } at: April 7, 2011 at 5:15 PM said... Reply To This Commentreply

mizzkechique

tak kisah lah kan, asalkan dpt membimbing ke arah kebaikan

{ Cik Cempaka } at: April 7, 2011 at 5:16 PM said... Reply To This Commentreply

Amira Anorah

BetoLLLlllLLLllllLLl.... =))))

{ Cik Cempaka } at: April 7, 2011 at 5:16 PM said... Reply To This Commentreply

Atie Serina,

saye pun...tapi usaha sendiri lah..

{ Faithful Lover } at: April 7, 2011 at 10:39 PM said... Reply To This Commentreply

hehehe......sudah follow blog kamu yg nice2 niyh!ngee~~hope update selalu ya!^__^

{ topimagine } at: April 7, 2011 at 11:45 PM said... Reply To This Commentreply

haha.. tapi kebanyakan pompuan cakap kena pikir mase depan gak... mate duitn jugak la namenye kn sebb xsangup same2 susah :)

{ cikmima } at: April 8, 2011 at 1:15 AM said... Reply To This Commentreply

lelaki pun ade yang mata duitan...maaaaa...huhuhuhu

salam singgah....
new entry:
http://cikmimagebu.blogspot.com/2011/04/behind-event-malay-wedding-expo-part-1.html

{ aNiss :):) } at: April 8, 2011 at 2:40 AM said... Reply To This Commentreply

tak semua perempuan cam tuhh :) hohoho~

{ gedek! } at: April 8, 2011 at 10:19 AM said... Reply To This Commentreply

lelaki bermata belang...

eh ada ke?

{ CT NoArIzAh ArIs } at: April 8, 2011 at 11:19 AM said... Reply To This Commentreply

Cik Cempaka.. rasanya skrg ni lelaki lbh ramai mata duitan dr prmpuan tu pasal mereka suka cari prmpuan yg berkerjaya & bergaji tinggi utk djadikan isteri.

{ sabenazakey } at: April 8, 2011 at 11:57 AM said... Reply To This Commentreply

sokong3!!

{ Cik Cempaka } at: April 8, 2011 at 3:38 PM said... Reply To This Commentreply

Faithful Lover

Thanks kerana ikut-ikut Cik Cempaka

{ Cik Cempaka } at: April 8, 2011 at 3:39 PM said... Reply To This Commentreply

topimagine

Itu tak tahu lah siapa kan...

{ Cik Cempaka } at: April 8, 2011 at 3:40 PM said... Reply To This Commentreply

cikmima
Betullllll, ader tu, siap nak kawin ngan staff kerajaan jer, sebab terjamin katanya..hukhuk

{ Cik Cempaka } at: April 8, 2011 at 3:40 PM said... Reply To This Commentreply

aNiss :):)

setujuuuuuuuuuuuuuuuu

{ Cik Cempaka } at: April 8, 2011 at 3:41 PM said... Reply To This Commentreply

gedek!
Aderrrr..sebab dia pakai contact lense berbelang2

{ Cik Cempaka } at: April 8, 2011 at 3:41 PM said... Reply To This Commentreply

CT NoArIzAh ArIs

Ok , nnti sy citer kisah benar lelaki mata duitan ek...

{ Cik Cempaka } at: April 8, 2011 at 3:42 PM said... Reply To This Commentreply

sabenazakey
Mesti sokong kaum hawa =)

{ amny } at: April 8, 2011 at 11:11 PM said... Reply To This Commentreply

orang sekarang ni xley dijangka..kadang2 nampak muka je baik...tgok2 baik bersebab...

{ Mohamadazhan hjDesa } at: April 8, 2011 at 11:27 PM said... Reply To This Commentreply

kaya hidup senang.hehe

kaya hati hidup senang hingga mati :)

{ Cik Cempaka } at: April 9, 2011 at 12:49 AM said... Reply To This Commentreply

amny,

Hmmm...kalau ada kuasa membaca fikiran orang, best kan...

{ Cik Cempaka } at: April 9, 2011 at 12:50 AM said... Reply To This Commentreply

Mohamadazhan hjDesa,

Yezza...kaya hati itu lagi penting...