Pages

Perfectionist VS Aku

Monday, April 4, 2011
Aku ada jugak la kawan dengan orang-orang yang dalam kategori perfectionist nie. Bila tinggal sebilik / semeja / serumah dengan diorang nie, naik malu aku. So terpaksalah aku pun buat-buat rajin tak tentu pasal, mengemas tak tentu arah.

Perbezaan ketara antara aku dan perfectionist ni:

Perbezaan 1:
Aku  - kalau guna hangar, main bantai ajer color / bentuk / saiz apa saja. Asalkan baju boleh digantung.
Perfectionist - Saiz, warna, bentuk hangar mesti sama, bila di susun, kemassss jer.
















Perbezaan 2:
Aku - Kalau penyepit baju tu, selalu hilang "tak per, boleh beli lagi, lagi, lagi dan lagi.
Perfectionist - Setiap hari siap bilang berapa penyepit baju diorang

Perbezaan 3 :
Aku - Kalau susun kertas atau nota, bersepah-sepah
Perfectionist - Kalau menyusun, kemas giler..mengalahkan susun guna mesin
Perbezaan 4 :
Aku - Bila bab buat keje, berterabur semua barang-barang
Perfectionist - Susunan barang diorang tetap perfect, tak kira lah time buat keje atau tak.
Tapi, bagus tau kawan ngan orang camni
Sebab masa aku attend satu kursus tu
Ahli group aku ni, siap angkut semua barang keperluan,
Kertas A4, alatulis , printer, semuanya lah
Senang lah keje group kitorang...

So, thanks cik perfectionist

24 comments:

{ mizzkechique } at: April 4, 2011 at 4:58 PM said... Reply To This Commentreply

MK suke guna hanger yg sm..g kedai msti cri sm pattern atau lbh kurang sm... penyepit xpenah pakai... susun buku mmg ikut saiz smpi rumate penah suh MK susunkn buku dia kt rak..susun barang2 pun ikut saiz... TAPI TAK PENAH ANGGAP DIRI PERFECTIONIST.. hehehe

{ cEmpAkA BirU } at: April 4, 2011 at 5:01 PM said... Reply To This Commentreply

mizzkechique
boleh la datang sini selalu,

tolong susun fail yang berterabur nie

=)

{ b a m b a m ' s } at: April 4, 2011 at 6:18 PM said... Reply To This Commentreply

kawan cik bambam.. terlampau perfectionist..

kain busuk yg nak gosok pon leh lipat elok2 dlm baldi.. perggghh.. den takdo yo.. ku campak dalam baldi terus.. nak basuh pon kan japgi..heheheheh

{ Cik Z@i Pen@nG } at: April 4, 2011 at 8:27 PM said... Reply To This Commentreply

woho...kita sm la cempaka biru...klau kemas sgt rs pelik

{ Ayu } at: April 4, 2011 at 11:26 PM said... Reply To This Commentreply

Assalamualaikum..
first comment hinggap d sni from ayu..
ada persamaan..ayu juga bukan perfectionist..
kadang2 naik rimas juga kalau kawan2 terlalu terperinci dlm bbrapa hal...
but sometimes its help us to improve our life..InsyaAllah..

{ cEmpAkA BirU } at: April 4, 2011 at 11:33 PM said... Reply To This Commentreply

b a m b a m ' s

Rajinnyer melipat kain...

{ cEmpAkA BirU } at: April 4, 2011 at 11:33 PM said... Reply To This Commentreply

Cik Z@i Pen@nG

Kalau bersepah, lagi senang nak cari barang (alasan sy yg pemalas ) haha

{ cEmpAkA BirU } at: April 4, 2011 at 11:34 PM said... Reply To This Commentreply

Ayu

Kadang-kadang, mereka banyak membantu kite...

{ Cik Sara Aspalela } at: April 5, 2011 at 12:25 AM said... Reply To This Commentreply

hye kte tag awk join contest...hehe

{ coffee } at: April 5, 2011 at 8:36 AM said... Reply To This Commentreply

buat je macam mane pun.. asalkan jgn suruh org lain buat sudah.. hahaha

follow n click2 sini

{ cEmpAkA BirU } at: April 5, 2011 at 9:40 AM said... Reply To This Commentreply

Cik Sara Aspalela

Thanks cik aspalela =)

{ cEmpAkA BirU } at: April 5, 2011 at 9:41 AM said... Reply To This Commentreply

coffee

Memang buat sendiri ponnn =)

{ Ati Masrif } at: April 6, 2011 at 7:24 AM said... Reply To This Commentreply

salam kenal cempaka,

letih juga

kalau semuanya nk perfect..huhu


kak ati sini

^_____~

{ CT NoArIzAh ArIs } at: April 6, 2011 at 8:21 AM said... Reply To This Commentreply

Waahh.. br prasan sy adalah diantara perfectionist tu pasal bila time buat BBQ sylah yg sibuk2 bw bks minyak,mnyk msk,sudu,pisau,pencucuk bbq,tisu dan segala anekanyalah sedangkan org yg kena wat bbq tu pun x bw selengkap yg sy buat.

Salam..salam... sy naik boeing 2011 dtg cni..hehe!!.

{ Golden Rose } at: April 6, 2011 at 8:38 AM said... Reply To This Commentreply

sha pun dlm kategori aku gak....xde masela nak jadi perfectionist....xp kadang kalu naik antu tetiba je nak jadi perfectionist

{ TeratakAzmi } at: April 6, 2011 at 9:06 AM said... Reply To This Commentreply

hai groupmate.. :)

hmm perfectionist eh.. aku ni kadang2 boleh dkategorikan perfectionist jgk la.. tapi aku tak reti menyuruh org d sekeliling aku.. so kalau roomate aku neh pakai letak je baju2 die merata2, aku alihkan la. lama2 die malu and wat lah..

bukanlah perfectionist yang perfect sangat. tapi, bagi aku, cukup la perfectionist in terms of kebersihan, dan tersusun..

sampai kaler hanger nak sama tu. tak perlu kot.. hohohoo~

;)

{ Amiera Hilton } at: April 6, 2011 at 9:39 AM said... Reply To This Commentreply

miera pn tergolong dlm org yg x perfectionist cm cempaka biru. huhu :P

{ Ayuni } at: April 6, 2011 at 11:31 AM said... Reply To This Commentreply

hm, xde manusia yg perfect....

{ Cik Cempaka } at: April 6, 2011 at 12:03 PM said... Reply To This Commentreply

Ati Masrif
Nak perfect tu bolehh,

Jangan sampai susahkan diri dah la

kann

{ Cik Cempaka } at: April 6, 2011 at 12:04 PM said... Reply To This Commentreply

CT NoArIzAh ArIs,

At least dapat pahala

Sebab dah memudahkan segala urusan

betol tak? =)

{ Cik Cempaka } at: April 6, 2011 at 12:05 PM said... Reply To This Commentreply

Golden Rose

Same la, naik hantu kerajinan tu, kadang-kadang jer =)

{ Cik Cempaka } at: April 6, 2011 at 12:06 PM said... Reply To This Commentreply

TeratakAzmi

perli dalam diam tu...

{ Cik Cempaka } at: April 6, 2011 at 12:06 PM said... Reply To This Commentreply

Amiera Hilton

Haha...

Tak perfectionis, bukan bermakna bersepah2 kan...

{ MuMMy CHoMell } at: April 6, 2011 at 4:59 PM said... Reply To This Commentreply

MC pun mgkn dlm kategori perfectionist kot.. sbb jgn kata hanger baju.. sidai baju pun MC buat cam ade partition.. klu area bju ade 2, 3 partition.. shirt..shirt saje.. kain kurung n jenis blouse bhgn lain.. terasing ngan sluar smua.. pantang tgk klu susun berterabur.. pastu, yes clr n jenis hanger sepit pun nk same jew.. huhu Mr. Hubby smpi fenin kui3x!! termasukla perkakas umah or keje..huhu

penat buat smua tuh tp puas ati sesgt bile nmpk semua sedondon n tersusun..kih3x